Wat is onze visie?

zelfvoorzienend

Met het Nijswolkje willen we een zelfvoorzienende boerderij zijn. Zo proberen we onze ecologische voetafdruk te beperken. Onze rassen zijn bewust authentieke Belgische melkschapen. Hun spelt, tarwe, voederbonen, luzerne, klaver, mais en krachtvoedsel halen we uit eigen kweek. We kopen daarnaast geen Zuid-Amerikaanse (bio) soja aan.

korte keten

We willen eerlijke producten aanbieden met een korte keten verhaal vanaf we graan zaaien tot aan hun verkoop. Onze schapenmelk verwerken we zonder toevoegingen van bewaarmiddelen of kleurstoffen. Als smaakmakers kiezen we voor een rechtstreekse aankoop van vanillestokken, aardbeien en frambozen van boeren uit de buurt, eerlijke koffiebonen, chocolade met trace program, pistache- en hazelnoten.

zorgboerderij

Door een gezamelijke achtergrond in de zorgsector is het sociale karakter van onze boerderij heel belangrijk. Met een open houding proberen we het idee van een zorgboerderij mee te nemen. We nodigen iedereen uit om onze dieren te leren kennen. Zelf is ons hele gezin op de boerderij te vinden om samen de handen uit de mouwen de steken als familie.

Hoe zijn we gegroeid?

Spreek ons gerust aan voor meer uitleg over deze sleutelmomenten van ons verhaal!

30 ha grond

melkkoebedrijf van ouders

Ann: opvoedster

Tom: ergotherapeut

eigen huis met weides in Rillaar

droomhuis zelf verbouwen

eerste schapen een plaats geven

ook andere dieren komen toe

elk jaar meer schapen

en meer kinderen

bouw van een nieuwe stal

opleiding kaasmeester

opleiding ijsmaker

aankoop van melkschapen

start: het nijswolkje

Wat zijn de eigenschappen van schapenmelk?

vergelijkende tabel melk

Meer vitamine B.

Bevat duidelijk minder cholesterol dan koemelk.

Bevat 2x meer calcium, fosfos en zink dan andere melk.

Schapen en geiten verteren caroteen. Dit geeft hun melk de typische witte kleur en koemelk en kaas hun gelige.

Mensen verwachten dat schapenijs een scherpe smaak heeft. Dit komt doordat ze het vaak verwarren met geit, maar die melk bevat als enige caprinezuur. Schapenmelk heeft geen zure smaak en bevat daarbovenop meer melksuiker.

De eiwitten zijn hele korte ketens van aminozuren. Dit vermakkelijkt het afbreken (verteren).
Ondanks een hoger eiwitgehalte dan koemelk is schapenmelk beter geschikt voor mensen met een allergie of intolerantie aan koemelk. Die allergiën worden veroorzaakt door A1 caseïne, schapenmelk bevat veel A2 caseïne.

PAS OP! Niet te verwarren met lactoseïntollerantie!

Welke producten maken wij?

afgeleide producten

Deze producten laten we maken.. Al de andere producten maken we zelf. We zijn super fier op de zeep die Ilse van onze melk maakt!

harde kazen

We maken een jonge vaste schapenkaas met rauwe melk. Iedere dag krijgt hij zijn aandacht om zijn koppig, authentieke smaakvolle karakter te bekomen.

zachte kazen

In ons assortiment zitten 4 lekker smaakvolle kaasjes. De keuze bestaat uit noten, ui en knoflook, provençaalse kruiden of bieslook.

schapenmelk

Onze schapenmelk is heerlijk om als drinkmelk te gebruiken. Daarnaast maken we ook een lekker luchtige chocolade versie.

yoghurt

Onze yoghurt verrijken we met een aantal smaakmakers. Deze smaken bekomen we met natuurlijke producten. Zo kan je kiezen tussen natuur, 4 vruchten, aardbeien, ananas, limoen-cactus, kersen en rabarbar-aardbei.

ijs

We produceren een assortiment van schepijs aan in vanille, chocolade, rhum rozijnen, mokka, pistache, stratiatelle, aardbeiden, bananen, witte chocolade, hazelnoot en speculaas smaak.

desserten

Als extraatjes in het aanbod maken we vanille- en chocoladepudding, havermoutpap, chocomousse en verse platte kaas. Heerlijke tussendoortjes of een lekkere toevoeging aan het ontbijt.

Onze thuiswinkel

openingsuren

Dinsdag van 15u tot 20u
van 1 maart 2024 tot 5 november 2024
Zondag van 14u tot 19u
van 31 maart 2024 tot 6 oktober 2024

bestellen

10-11-2022: Omdat we momenteel zeer krap zitten van melk gaan we momenteel geen online bestellingen meer opnemen… Vanaf februari 2023 terug met veel plezier!  Groeten Tom en Ann

We bieden de optie aan om je favoriete producten te bestellen via dit formulier. Voorlopig is de levering enkel mogelijk in een beperkt gebied. Laat ons iets weten als je buiten de regio woont en toch heel graag via een levering wilt bestellen. Dan zien we wat we kunnen regelen!

Afhalen op de boerderij
dit is altijd mogelijk tijdens de openingsuren of op een ander samen afgesproken moment

Laten leveren
telkens op woensdagavond met een transportkost van €5 en enkel mogelijk in Rillaar, Tielt Winge, Scherpenheuvel, Messelbroek, Schoonderbuken en Aarschot

Klik hier om het formulier te openen!

locatie

Op locatie

Three Monkeys

Leuven

Bij Three Monkeys Leuven ontmoeten het verleden en het heden elkaar onder het mom van nieuwe herinneringen met hetzelfde, welbekende kattenkwaad in gedachte: lekker eten en nog beter drinken. Zo laten we je graag oude Vlaamse klassiekers ontdekken, dan wel met een moderne toets.

Hier worden onze producten verwerkt.

Gainsbourg

Leuven

Onze ideeën zijn eenvoudig: de chef gaat op zoek naar de beste ingrediënten en maakt ze klaar in de puurste vorm.  In de keuken maken ze alles klaar zoals ze dit al eeuwen doen: met hout, houtskool, kruiden en veel tijd!

De beste ingrediënten… ze werken dus met het Nijswolkje!

Bistro Mariette

Wilsele

In Bistro Mariette staat onze keukenchef Koen Lienard met zijn echtgenote Karin klaar om jou, samen met hun 2 dochters Jynthe en Kirsten en het hele team, een mooie restaurantervaring te bezorgen.

Onze kaas kan je hier proeven!

Bar Stan

Leuven

Een publieke living met aanliggende stadstuin, (eindelijk af!)
waar drank en spijs worden aangeboden. Uw partner in gezelligheid en creativiteit, een vriend voor het leven,

of gewoon uw nieuw stancafé.

Content

Leuven (aan 't station)

Content is een coöperatieve en verpakkingsvrije voedingswinkel. Je vindt hier je dagelijkse portie fruit, granen, groenten, zuivel, dranken of kraakvers brood. Telkens zonder – of met herbruikbare – verpakking. Zo kiezen we voluit voor positieve impact en een verkleinde voetafdruk.

Hier zijn onze producten te koop.

Den Hagelander

Rillaar

Hier kan je in alle rust iets nuttigen van ontbijt, aperitief tot een volledig menu.

Hier wordt ijs van het Nijswolkje geserveerd.

Craywinkelhof

Lubbeek

Van vrijdag tot en met maandag zet de streekbistro van Craywinckelhof in Lubbeek de deuren wagenwijd open. Dompel jezelf onder in onze gemoedelijke sfeer en proef van een lekkere lunch, een overheerlijk diner of een fris drankje.

De streekbistro werkt met onze producten. Onze ijs wordt geserveerd.

 

Kortom Leuven

In en rond Leuven.

De webshop voor korte keten in retail, horeca, cateraars en andere professionelen die bij lokale boeren en producenten uit de regio Leuven willen aankopen.

Voedselteams

verschillende locaties

Tienen – Hoegaarden – Ter Bank – Parkdal – Oud-Heverlee – Martelarenlaan – Korbeek-Lo – Boven-Lo – Linden – Holsbeek – Rotselaar – Wakkerzeel – Hoogveld – Diest – Boutersem – Bierbeek – Zaventem – Kortenberg – Houwaart – Tielt-Winge

Boeren en Buren

in Wijgmaal en Kessel-Lo

Boeren en Buren is een online platform om rechtstreeks bij de boer te bestellen. Elke week komt iedereen samen op de Buurderij in zijn buurt om zijn bestelling af te halen.

Aardappelhof

Boutersem

Het aardappelhof is een lekker en lokale hoevewinkel. Wat ze niet zelf produceren halen ze bij collega’s uit de buurt zoals ons. Ze staan garant voor de kwaliteit en de volle (h)eerlijke smaak van hun producten.

't Hof

in Langdorp

Arbeidszorgproject ’t Hof is een dorpsherberg en dorpswinkel met een kleine bakkerij. ’t Hof biedt werk aan personen met een beperking en is een plek waar ze zich verder kunnen ontplooien.

Sint Annahof

in Lummen

Het Sint Annahof is een hoeveslagerij waar je producten kunt verkrijgen aan een eerlijke prijs, met hoog in het vaandel oog voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Groenplaats

in Zoerle-Westerloo

Groenplaats is een natuurwinkel en catering bedrijf met bewuste voeding.

Overnachten op de boerderij!

Onze caravan

Wij staan open voor mensen en gezinnen die een volledige boerderij-beleving willen ervaren! Slapen op de boerderij, rondlopen en  onze uitleg horen, mee het melken van de schapen beleven en ’s morgens een ontbijt van enkel eigen gemaakte producten. Al onze producten zijn ook beschikbaar in ons winkeltje.

Dit in een omgeving met heel veel mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. We zijn gelegen langs een wandelknooppunt en vlakbij een fietsknooppunt.

Er is de mogelijkheid om te overnachten in onze caravan. Deze heeft een kleine keukenblok, badkamer en toilet, verwarming. Er is slaapmogelijkheid voor 6 personen. De zithoek kan een dubbel bed worden, boven de zithoek is er een hangbed voor 2 personen en een stapelbed. Zelf beddengoed voorzien.

Een overnachting in onze caravan kost 90 euro. Hierin zit begrepen: 1 nacht de caravan, een ontbijt voor 2 volwassenen, de omgeving en de beleving!

Met eigen materiaal naar het Nijswolkje

Overnachten in een eigen tent of eigen camper in de weide kan ook. Je moet het op voorhand laten weten en is gratis.

Ontbijt

We bieden ontbijt aan . Zelfgemaakt brood, zelfgemaakte confituur, eigen melk en chocomelk, eigen vaste kaas en een vers kaasje, een dessertje.

Ontbijt voor volwassenen kost 10 euro. Kinderen 7 euro.

Honden toegelaten en kinderen heel welkom!

 

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Volzet
 
- Aangevraagd
captcha

Contact

Dankjewel om onze website te bezoeken! Aarzel niet om ons te contacteren met vragen of om gewoon hallo te zeggen. We horen je graag of verwelkom je met veel plezier op onze boerderij. Tot dan!

bestelling plaatsen:

bestellingsblad

sociale media:

Facebook / Instagram

stuur een mailtje:

info@hetnijswolkje.be

telefoon:
+32494 68 83 25